tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kesän kaipauksessa mekkotehtailua

Äitini osti tuossa taannoin kangaskaupasta tällaista papukaijakangasta ja minä tyttö käytän kankaan kuin kankaan kunhan ehdin ja keksin mitä aina teen ;)
Tytöille sitten kesäksi väsäsin hihattomat ja hupulliset mekot. Pienempi 74 cm ohje oli Suuri Käsityö 2/2012 lehdestä (teddykarvaisena tosin) ja isomman 116 löysin SK 6-7/2007 lehdestä, johon lisäsin sitten hupun ja nappilistan. Mutta eihän se taas menny kuin Strömsössä ;) Aloitin tuosta pienemmästä ja elämäni ensimmäisestä nappilistasta. Ottobressä Kevät 1/2012 oli hyvä ohje nappilistan tekoon mutta mulla tuli silti kaksi vähän sinnepäin nappilistaa :) Pienemmmässä nappilista kääntyy "poikien puolelle", tosin itse en edes ymmärrä miksi nappilistan pitäisi olla eri puolelle työille ja pojille... Isommassa lista kääntyi jo oikein, mutta takaosa jäi yksinkertaiseksi. Kestää kyllä käytön koska olin onnekseni vahvistanut sen.
Seuraava "ongelma" oli sitten isomman mekon koko, tyttäreni on toki pitkä, muttei nyt ihan niin pitkä... Ja ei kun lyhentämään helmaa ettei nyt ihan nilkoissa roiku ;)
Resorit olin jossain vaiheessa ratkonut omista housunpunteistani puristamasta pois ja nyt sain niille uutta käyttöä hihansuihin :) Välillä jotain hyötyä tästä tavaroiden hamstraamisesta ;)
Nappien sijasta päädyin laittamaan valkoiset nepit, eipähän tarvinut tuhertaa napinläpiä ja nappeja paikalleen. Omasta mielestäni tuli parempi kuin olis tullut napeilla :)

My mom had bought me this parrot fabric so I put it in to use:)
I made these sleeveless and hooded dresses for my girls for the summer. It didn't go as planned but I was pleased with the final result.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)