maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kauluksessa piisaa ;)


Miehelle valmistui SK:n innostamana (numeroa en muista mutta Samu Haberin Forever yours villapaidan "ohjeella") oikea "lötkis" villapaita. (Pipo oli valmistunut jo aiemmin.) Ja tässä projektissa jos missään  oli tarpeeksi säätöä. Ohjeen lankaahan ei tietenkään ole enää myynnissä ja jostain katsoin että Kelo olisi aika samanlaista... Ja katin kontit, ohje oli tässä projektissa sen jälkeen turha eli omilla mentiin ;) Kaikki osat valmistui pyörönä koska inhoan saumojen yhdistelyä. Etu-, takakappaleeseen katsoin hieman vihiä ohjeesta ja onnistui mielestäni ihan ok. Hihat alusta loppuun ihan ok, mutta kovasti sain loppuun asti jännittää istuuko ollenkaan paitaan. Ja sitten se kaulus :( voi mikä murheen kryyni... Tein ja purin,  tein ja purin ja vielä kerran tein. Ensin kaulus oli liian lyhyt ja leveä, toisella kerralla purku oli onneksi vain muutamia kerroksia kun pituus oli vieläkin liian lyhyt. Ja kolmas kerta toden sanoi, nyt on kauluksella korkeutta ja paita valmis :) Opinpahan taas paljon ja taas kerran kannattaa luottaa itseensä!

I made this puffy sweater for my husband (cap I have made earlier). I had a knitting pattern but off course the yarn I needed was already off the market. So I decided to go with Kelo cause it was similar, or so I thought... I had to adapt most of the pattern myself. I made most of it with circular needle, I hate seems! Most headache gave the collar, I made it three times before I was happy with it. And the sweater is ready! Again I learned a lot and mostly trust your self!

Tennarisukat Novitan sukkalehdestä ovat olleet jo pidemmän aikaa laatikon pohjalla ja vihdoin sain ne "esittelykuntoon". Eli tässä tuppukylässä ei myydä valkoisia kengännauhoja ja muualla käydessä en koskaan ole muistanut ostaa. Nyt sitten päädyin kompromissiin ja ostin paikallisesta kangaskaupasta anarakkinarua josta pätkäsin oikean mittaiset nauhat. 
Itse tein sukkiin huomattavasti lyhyemmät varret kuin ohjeessa.

These sneaker socks have been ready for a while but I haven't found a white shoelace from this small place. Finally I made a compromise and bought parka lace and cut it on length. 
I also made these socks shorter from the ankle than it said on the pattern.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)