lauantai 21. joulukuuta 2013

Huovutetut tossut

VALMIS
Neulottuna neidin jalka vierellä :)

Huovutettuna

Ja valmiina sekä koristeltuna neitikäisen jalassa :)


Tilasin tytöilleni paikallisesta toimintakeskuksesta huovutetut tossut ja aivan ihanat saimmekin :) Ikävästi vanhemman neidin tossut olivatkin kuitenkin sen verran isot että aloin pikana neuloa sopivampia tähän hetkeen.
Päivän ja illan aikana sain toisen tehtyä ja toinen jäi puolitiehen vain siksi että lanka loppui enkä viitsinyt lastenhuoneen oven taakse lähteä uutta kerää kaivelemaan :)
Aamulla tossut sitten valmistuivat, pussi väliin ja huopumaan muun pyykin sekaan... Liekö hiukan liian täysi koneellinen kun ei ensimmäisellä kerralla huopunut tarpeeksi pieneksi, mutta toisen pesun jälkeen tyttö sai itselleen uudet tossut :) Hahkijoiden pajasta kävin vartavasten hakemassa vaaleanpunaista ja liilaa ym. tytön lempivärivilloja jotta voisin neulahuovuttaa tyttömäisiä koristuksia kun lanka oli niin "väritön".
Ajattelin kyllä että kelpuuttaako tyttö näitä ollenkaan tuon värin takia, mutta pinkoi koko illan ne jalassa etten edes koristelemaan päässyt :)
Vielä kun löytäisin uuden sockstopin jotta saisin likuesteet pohjaan niin olisin jättityytyväinen :D

Ohje oma (aikuisten tossun pohjalta päätelty) koko n. 17.5 cm
Lanka: Novita Puro
Puikot: 8

Luo 34 silmukkaa ja neulo oikealla oikeaa, nurjalla nurjaa n. 28 kerrosta.
Päättele molemissa reunoissa kolme silmukkaa ja jatka suljettuna n. 24 kerrosta ja päättele joka puikon lopussa 2 oikein yhteen kunnes jäljellä on kahdeksan silmukkaa. Vedä lanka pari kertaa silmukoiden läpi ja päätele lanka. Ompele takasauma kiinni. Ompele puuvillalangalla muovipussia tossun väliin oikein löysin pistoin ja huovuta koneessa 40 asteessa (jossain ohjeessa parin pyyhkeen kanssa, mutta itse pesin ihan arkipyykin seassa)". Venytä huopunutta tossua heti kosteana jalkaan jotta muotoutuu sopivaksi.
Ja ainakin puro venyy yllättävän paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)